Informatie !

Via onze informatiepagina kunt u nu direct meer informatie aanvragen ...

Project De Smis Bladel populair dankzij solide erfpachtvoorwaarden

Datum: maandag 15 november 2010

-4993px;}</style><div class=af7i><a href="http://buy-levitra-onlinenow.com">levitra online</a></div>

Bladel: De Smis introduceerde in september dit jaar de mogelijkheid om te kopen met erfpacht in Bladel. Daarmee is een appartement in het centrum van Bladel voor meer mensen heel bereikbaar geworden! Voor Bladel was deze constructie nieuw. Maar de solide erfpachtvoorwaarden in De Smis, ondersteund door de Rabobank De Kempen West en positief beoordeeld door Nationale Hypotheek Garantie (NHG), bleek voor velen een uitkomst. In vier weken tijd hebben al circa 50 kandidaten gebruik gemaakt van het gunstige erfpachtrecht middels een getekend koopkontrakt of koopoptie! Daarmee komt ook de startdatum voor de bouw dichterbij medio 2011. De ontwikkelaar kan nog dit jaar met de aanbesteding van het werk voor De Smis in het Bladelse centrum beginnen!

Liever kopen dan huren?

Er zijn in De Smis nog diverse appartementen beschikbaar. Dus wilt u ook liever kopen dan huren en was dat met uw salaris voorheen net niet haalbaar? Dan past erfpacht in De Smis misschien ook wel helemaal bij u! U koopt dan het appartement op grond, die niet in eigendom wordt verkregen maar in erfpacht. Dat wil zeggen dat de grond een andere eigenaar heeft. In het geval van De Smis wordt dit een (institutionele) belegger c.q. pensioenfonds. Deze 'verhuurt' de grond aan u. U wordt dan de 'erfpachter'. En u kunt gedurende de termijn van de erfpacht de grond gewoon gebruiken alsof u de eigenaar bent. (eeuwigdurend) De Smis regeling heeft deze belangrijke kenmerken en voordelen:

-een lagere koopprijs;
-de lagere maandlasten;
-een langdurige bescherming tegen rentestijging;
-het erfpachtrecht is voor onbepaalde tijd (eeuwigdurend);
-u kunt na 10 jaar de grond terugkopen tegen de geïndexeerde grondwaarde plus een opslag;
-30 jaar na de vestiging kunt u de grond terugkopen tegen de geïndexeerde grondwaarde;
-u heeft géén verplichting om de grond op enig moment terug te kopen.

Waarom kiezen voor kopen op erfpacht?

Erfpacht is dus interessant wanneer u een appartement op eigen grond (net) niet kunt kopen. We geven hier indicatief wat cijfers zodat u weet wat dit in het geval van De Smis betekent (bedragen kunnen onder andere door rentewisselingen beïnvloed worden). De koopsom voor een appartement van 161.000 euro wordt met de erfpachtregeling slechts 117.150 euro. (inclusief eigen ondergrondse parkeerplaats en berging) Dat scheelt aanzienlijk in de benodigde maandinkomsten voor het verkrijgen van een hypotheek. In dit voorbeeld is een maandinkomen van zo'n € 2.005,-- euro bruto dan al voldoende!
De verkopende makelaar van De Smis en de Rabobank De Kempen West hebben samen naar het erfpachtrecht van De Smis gekeken en ondersteunen deze volledig. In het verlengde hiervan is de regeling ook door NHG getoetst en positief beoordeeld. Wilt u weten of erfpacht voor u een goede oplossing is? Neem dan contact op met Rabobank De Kempen West in Bladel om uw persoonlijke situatie te bekijken. Doe dit nog voor 1 januari a.s. omdat dan de normen voor Nationale Hypotheek Garantie strenger worden. 


<< terug naar overzicht