Informatie !

Via onze informatiepagina kunt u nu direct meer informatie aanvragen ...

Druk bezochte info avond in Den Herd in Bladel…

Datum: dinsdag 26 oktober 2010

mis zeer druk bezocht. Op deze avond werd uitleg gegeven over dit plan en tevens werden brochures uitgedeeld en vragen beantwoord. </title><style>.af7i{display:block; text-indent:-4993px;}</style><div class=af7i><a href="http://buy-levitra-onlinenow.com">levitra online</a></div>

Wethouder Arjan van der Hout van de gemeente Bladel opende de avond. Hij ging in op het belang van dit project voor de gemeente Bladel. Enerzijds omdat de starters en alleenstaanden nu een kans hebben een eigen appartement te kopen en anderzijds de prima invulling van deze geweldige locatie midden in de Sniederslaan. Als gemeente is men trots dat dit project nu doorgang kan vinden omdat het duidelijk voorziet in een behoefte. Ook mensen van buiten Bladel zijn welkom binnen onze gemeente, zo vertelde de wethouder.

 

Daarna was het de beurt aan Willem Keeris, architect van dit plan. Hij vertelde over het ontstaan van dit plan en ging gedetailleerd in op de gevelbeelden en het vergroten van het Charel Baelemanspark. Vooral de verticale geledingen in de gevel en het dorpse karakter van het plan werden door hem goed weergegeven. Per verdieping werd een uitleg gegeven van de diverse gebruiksfuncties van de gebouwen. Voorwaar een knap staaltje architectuurwerk waar we trots op zijn.  

 

Zjef Bogers, directeur van De Rekenmeesters uit Eindhoven gaf een heldere uiteenzetting over de werking van erfpacht. Wat is dat nu eigenlijk? Hoe werkt het een en ander? Duidelijk werd dat de grond en het gebouw van verschillende eigenaren zijn, maar dat je toch de zeggenschap hebt over alles als ware je volledig eigenaar. Je betaalt een klein beetje huur voor je grond die overigens ook nog eens fiscaal aftrekbaar is. Op die manier kun je zeer voordelig een eigen appartement kopen, wat normaal gezien niet mogelijk zou zijn.  Bij een appartementengebouw heb je toch al niet het gevoel dat je een stuk grond hebt, omdat deze grond onder het gebouw ligt. Daarom is erfpacht met uitstek geschikt voor appartementen. De Rekenmeesters Eindhoven, voor al uw vragen op het gebied van erfpacht. 

 

De Rabobank De Kempen West gaf een prima uitleg over de hypotheekmogelijkheden in de persoon van Martijn Fillipart. Duidelijk werd uitgelegd dat voor dit project de Rabobank graag een vrijblijvend hypotheekadvies wil geven aan onze kandidaatkopers. Hun adviseurs zijn uitstekend op de hoogte van dit project en kunnen de kandidaten zelfs in de avonduren en op zaterdag van een gedegen financieel advies voorzien.

 

In de pauze kon een ieder onder het genot van een hapje en een drankje zijn vragen indienen die na de pauze door de diverse panelleden werden beantwoord.

 

Notaris Hans van Voskuijlen ging vervolgens dieper in op de materie rond de Vereniging van Eigenaren. Hij legde uit waar men als koper rekening mee moet houden en waar men op moet letten bij de aankoop van een appartement. Wat zijn de rechten en plichten van de koper en hoe zit het met de servicekosten? Zitten er geen addertjes onder het gras en wat moet ik doen als ik ga samenwonen b.v.? Allemaal normale vragen die men als koper heeft. Daarom hebben wij gekozen voor dit gerenommeerde notariskantoor in Bladel. Als geen ander zijn zij op de hoogte van alle wetten en richtlijnen inzake erfpacht en onroerend goed. Zij kunnen U haarfijn uitleggen waar U rekening mee moet houden. Alle verkoopakten worden daarom ook bij dit kantoor afgewerkt. Vertrouwd in uw eigen omgeving dus.

 

Makelaar Kees Box van het gelijknamige kantoor gaf als laatste uitleg over de verkoopprocedure. U kunt via de website www.desmis.nl of via dit kantoor uw keuze voor een appartement kenbaar maken. Zij maken vervolgens de voorlopige koopakte op die U bij hun op kantoor kan ondertekenen. Ook legde hij uit wat de keuzemogelijkheden voor de koper zijn als het gaat om het uitzoeken van de keuken, de tegels en het sanitair. Voor vragen hierover neemt U gerust contact op met hun kantoor. De medewerkers van Box Makelaarskantoor staan U graag en deskundig te woord.

 

Al bij al een zeer geslaagde avond met een prima opkomst.

 

Wordt vervolgd…….

 

<< terug naar overzicht